25/09/2022

PPMI CENTRE – Official Website

Media Online / Informasi Persaudaraan Pekerja Muslim Indonesia

PPMI DPLN MALAYSIA (PERSAUDARAAN PEKERJA MUSLIM INDONESIA), komited hulur bantuan demi kepentingan PMI (Pekerja Migran Indonesia) mengikuti Program Kebajikan PPMI DPLN MALAYSIA.

Ahad 17 Januari 2021, Prima Setapak – Kuala Lumpur. PPMI DPLN MALAYSIA (PERSAUDARAAN PEKERJA MUSLIM INDONESIA), komited hulur bantuan demi kepentingan PMI (Pekerja Migran Indonesia) mengikuti Program Kebajikan PPMI DPLN MALAYSIA.

Kesungguhan PPMI DPLN MALAYSIA membantu PMI (Pekerja Migran Indonesia) kepada anggota PPMI-Malaysia bukan bermusim, malah seringkali menjadi antara yang terawal memberikan bantuan untuk meringankan beban PMI khusus untuk anggota PPMI DPLN MALAYSIA di dalam situasi yang memerlukan.

Untuk menangani pandemik COVID-19 di Malaysia ketika ini, PPMI DPLN MALAYSIA , menerusi tanggungjawab Kebajikan Sosial telah memberi sumbangan bantuan uang tunai untuk Perobatan Adek Adam.

Selama ini saya sudah melapor dan mintak bantuan kepada Pihak KBRI. “Ungkap Ibunda Adam Ibu Fitri Meliyanti”. Sedangkan Biaya operasi Buat Anak Saya Adam dihospital membutuhkan dana RM20,000.

Ketua Umum PPMI DPLN MALAYSIA Bpk Mirwan bersama Wasekjen Boboy, Koordinator Gombak Ibu Emy dan Ketua Pemberdaya Wanita Ibu Iza, ikut serta untuk memberikan sedikit bantuan buat Adek Adam.

Walaupun dalam Keadaan PKP di Malaysia (Perintah Kawalan Pergerakan),
Kami dari pihak PPMI senantiasa turun kelapangan untuk menyalurkan bantuan kepada PMI yang membutuhkan.

Kami dari Pihak PPMI akan senantiasa mencarikan solusi bagaimana mendapatkan dana untuk Pengobatan Operasi Adek Adam. Bagi simpatisan dan rekan handai taulan PMI yang mempunyai kemampuan mohon sekiranya dapat membantu baik secara moral maupun moril.

Alamat Ibunda Adam Ibu Fitri : A-16-5 Flat taman danau kota jalan 3/230 53300 Kuala Lumpur Malaysia.
No Telpon Ibu Fitri : +60182746328
No Telpon Office PPMI : +60 19-341 1822

Mudah-mudahan sedikit bantuan ini bisa meringankan beban keluarga Ibu Fitri Yelianti. Aamiin Yaa Robbal Alamin.

Salam Persaudaraan

Boboy Chaniago

#PpmiPeduli

#KitaJagaKita

#PpmiDplnMalaysia

#BersaudaraBangkitBersama

About Post Author